ZOA page theme header image

We zijn er in Myanmar

Myanmar is één van de armste landen in Zuidoost-Azië en wordt bovendien geregeld getroffen door natuurgeweld als overstromingen en cyclonen. Door de combinatie van geweld, vluchten en extreme weestomstandigheden hebben mensen niet of nauwelijks genoeg middelen om in hun levensonderhoud te voorzien. 80% van de sterfgevallen onder kinderen wordt veroorzaakt door slecht drinkwater en een gebrek aan sanitaire voorzieningen.

We werken in Myanmar aan de wederopbouw. Zo leggen we watervoorzieningen aan en repareren we de bestaande punten. Ook helpen we boeren om een betere oogst te krijgen, wat zorgt voor meer inkomen en meer voedsel. Ook helpen we vrouwengroepen om zelf groenten te verbouwen, waarmee ze beter in hun eigen onderhoud en dat van hun gezin kunnen voorzien. Tot slot investeren we in leiderschapstrainingen voor lokale leiders, waarmee we meer saamhorigheid en interactie met de gemeenschap willen stimuleren.

Samen zijn we er voor de mensen in Myanmar. Help je ook mee? Doneer via dit formulier en draag direct bij aan het werk in dit land.

ZOA donate page image

Ja, ik steun het werk van ZOA in Myanmar