ZOA page theme header image

We zijn er in Nigeria

In Nigeria zijn meer dan twee miljoen mensen op de vlucht geslagen voor de terreur van Boko Haram. Dit is één van de meest gewelddadige terreurgroepen ter wereld, die verantwoordelijk is voor de dood van tienduizenden burgers en grootschalige ontvoeringen van schoolmeisjes. Het grote aantal vluchtelingen leidt tot een groot tekort aan basisbehoeften zoals voedsel, water en sanitaire voorzieningen en verhoogt de verspreiding van ziekten zoals cholera.

We verlenen noodhulp in Nigeria. Zo verstrekken we maandelijks een geldbedrag aan de meest kwetsbare gezinnen waarmee ze zelf kunnen kopen wat hun gezin op dat moment nodig heeft. Verder werken we aan watervoorziening en hygiëne door de aanleg van waterputten en latrines om hiermee het overlijden van jonge kinderen tegen cholera tegen te gaan. Ook werken we aan wederopbouw, bijvoorbeeld door het opstarten van landbouwactiviteiten en het ondersteunen van lokale ondernemers. 

Samen zijn we er voor de mensen in Nigeria. Help je ook mee? Doneer via dit formulier en draag direct bij aan het werk in dit land.

ZOA donate page image

Ja, ik steun het werk van ZOA in Nigeria