ZOA page theme header image

We zijn er in Sri Lanka

Een groot deel van de Sri Lankaanse bevolking is beschadigd door de langdurige burgeroorlog die pas in 2009 tot een eind kwam.  Trauma's en armoede zijn deel van het dagelijks leven en je ziet nog veel oorlogsweduwen, gehandicapten en getraumatiseerde mensen. In sommige gebieden is er ernstige armoede en het onderwijs is in veel gebieden van slechte kwaliteit. Daarbovenop wordt Sri Lanka hard geraakt door klimaatsverandering: afgelopen jaren kwamen zowel extreme droogte als ernstige overstromingen voor. 

We werken al lange tijd in Sri Lanka en bouwen aan de wederopbouw. Dit doen we door het verbeteren van landbouwmethodes en door vissers te helpen een eerlijke prijs te krijgen voor hun producten. We verbeteren het onderwijs door docenten te trainen en nieuwe manieren van onderwijs te introduceren. In de lesmethoden komen ook onderwerpen als 'vreedzaam samenleven' en 'communicatie' aan bod. We werken aan vredesopbouw en aan capaciteitsopbouw, waarnee we hopen dat ZOA binnenkort niet meer nodig is in dit land. 

Samen zijn we er voor de mensen in Sri Lanka. Help je ook mee? Doneer via dit formulier en draag direct bij aan  de wederopbouw in dit land.

ZOA donate page image

Ja, ik steun het werk van ZOA in Sri Lanka