ZOA page theme header image

We zijn er in Sudan

Meer dan dertig jaar gingen de Sudanezen gebukt onder onderdrukking en misdaden tegen de menselijkheid. Dit resulteerde in honderdduizenden doden en twee miljoen mensen sloegen op de vlucht voor verwoesting, hongersnood en seksueel geweld. Armoede, honger en conflicten zijn in dit land aan de orde van de dag. Armoede en conflict versterken elkaar. ZOA wil deze vicieuze cirkel doorbreken door basisvoorzieningen te verbeteren en te werken aan vrede. 

We werken in Sudan aan noodhulp en wederopbouw. Dit jaar hebben we ons tot doel gesteld om meer dan 350.000 mensen toegang te geven tot schoon drinkwater en watervoorzieningen voor vee en landbouw. Ook geven we ruim 380.000 mensen voorlichting over hygiëne en krijgen zeker 6.000 gezinnen een latrine. Voor de toekomst is onderwijs essentieel, daarom zorgen we dat minimaal 3.700 kinderen naar school kunnen gaan. 

Samen zijn we er voor de mensen in Sudan. Help je ook mee? Doneer via dit formulier en draag direct bij aan de noodhulp en wederopbouw in dit land.

ZOA donate page image

Ja, ik steun het werk van ZOA in Sudan